MAIER Alina
Șef lucrări
Departamentul Ingineria și managementul alimentației şi turismului
Facultatea Alimentație şi turism
Contact:
Str.Castelului. nr. 148 Brașov, Romania
Corp R, sala RII12
Tel. +40 268 472222
E-mail: alina.maier@unitbv.ro
Descarcă CV
Interese de cercetare:
- optimizarea proceselor și operațiilor tehnologice de obținere a produselor alimentare (vin, bere, cidru)
- utilizarea durabilă a materiilor prime și a subproduselor din industria alimentară
- analiza senzorială a produselor alimentare
Publicații (selecție)
- Maier A, Padureanu V, Lupu MI, Canja CM, Badarau C, Padureanu C, Alexa E, Poiana M-A. Optimization of A Procedure to Improve the Extraction Rate of Biologically Active Compounds in Red Grape Must Using High-Power Ultrasound. Sustainability. 2023; 15(8):6697. https://doi.org/10.3390/su15086697
- Padureanu C, Badarau CL, Maier A, Padureanu V, Lupu MI, Canja CM, Branescu GR, Bujor O-C, Matei F, Poiana M-A, et al. Ultrasound Treatment Influence on Antioxidant Properties of Blueberry Vinegar. Fermentation. 2023; 9(7):600. <ahref="https://doi.org/10.3390/fermentation9070600"> https://doi.org/10.3390/fermentation9070600
- Cristina Pădureanu, Alina Maier, Cristina Maria Canja, Vasile Pădureanu, Oana-Crina Bujor. Valorisation of grape marc by-products in beverage industry: the case of fortified grape juice. Proceedings of the 22nd International Multidisciplinary Scientific GeoConference SGEM 2022, Issue: ADVANCES IN BIOTECHNOLOGY, DOI 10.5593/sgem2022V/6.2/s25.46; ISBN 978-619-7603-52-1